منتظر نباشید؛معجزهای رخ نمیدهد! – مجله زنده خبری https://livemag.ir/2021/08/منتظر-نباشید؛معجزهای-رخ-نمیدهد-مج/ https://livemag.ir/2021/08/منتظر-نباشید؛معجزهای-رخ-نمیدهد-مج/#respond مجله زنده خبری Sat, 21 Aug 2021 11:32:14 0000 عمومی https://livemag.ir/2021/08/منتظر-نباشید؛معجزهای-رخ-نمیدهد-مج/ اجلاس آتی رهبران عراق در بغداد ، که به عنوان اولین نشست منطقه ای در نوع خود تلقی می شود ، نشان می دهد که منطقه غرب آسیا به سمت نزدیک شدن و اجتناب از تنش های سیاسی پیش می رود. این نشست قرار است اواخر ماه جاری در بغداد و با حضور رهبران ایران …
اجلاس آتی رهبران عراق در بغداد ، که به عنوان اولین نشست منطقه ای در نوع خود تلقی می شود ، نشان می دهد که منطقه غرب آسیا به سمت نزدیک شدن و اجتناب از تنش های سیاسی پیش می رود. این نشست قرار است اواخر ماه جاری در بغداد و با حضور رهبران ایران ، ترکیه ، عراق ، مصر ، اردن ، سوریه ، عربستان سعودی و کویت برگزار شود که دستور کار آنها حل اختلافات سیاسی بین هشت کشور خواهد بود.
گفته می شود امانوئل مکرون ، رئیس جمهور فرانسه ، مصطفی قدمی ، نخست وزیر عراق را از تمایل خود برای شرکت در جلسه ای در بغداد در تماس با نخست وزیر عراق آگاه کرده است. اگر رئیس جمهور فرانسه در این نشست شرکت کند ، این به معنای تمایل اتحادیه اروپا برای ایفای نقش مثر در منطقه و کاهش نفوذ ایالات متحده و بریتانیا است. تصور می شود که شرکت فرانسه در این نشست نتیجه قابل قبولی را برای اجلاس سران کشورهای منطقه و اعتبار بین المللی تصمیمات این جلسه را تضمین می کند.
اگرچه نخست وزیر عراق مصطفی قدمی سازماندهنده این نشست است ، اما وی قصد دارد در صورت خروج ایالات متحده از عراق ، آن را به عنوان یک بازیگر کلیدی در حل و فصل درگیری های منطقه تبدیل کند. در جریان مراسم تحلیف آیت الله ابراهیم رئیسی ، رئیس جمهور تازه منتخب عراق ، برهم صالح رئیس جمهور عراق دعوت نامه رسمی ای را برای شرکت در جلسه ای در بغداد به عراق ارسال کرد که مورد تأیید رئیس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
به طور طبیعی ، در این دیدار تاریخی ، چندین موضوع مهم از جمله اختلافات ایران ، سوریه ، عربستان سعودی و ترکیه مورد توجه دولت میزبان و رهبران درگیر قرار خواهد گرفت.
ایران و عربستان سعودی به دلیل نقش مخرب عربستان سعودی در محور مقاومت و نگرش فرقه ای رژیم آل سعود به ساختار مذهبی محور مقاومت در چهار دهه گذشته دچار اختلافات سیاسی شده اند. او از نظر مالی و سیاسی عملیات گسترده ای را علیه حزب الله لبنان انجام داد ، بنابراین اعتراضات 14 مارس علیه مقاومت لبنان دستورات لازم را مستقیماً از سفارت عربستان دریافت کرد.
در جریان بحران سوریه که از مارس 2011 آغاز شد ، عربستان سعودی تا کنون بیش از 80 میلیارد دلار کمک مالی به گروه های تروریستی به درخواست آمریکا و انگلیس برای سرنگونی دولت علوی در سوریه ارائه کرده است. در یمن ، عربستان بیش از 6 سال صرف کرده است حذف حسین شیعیان از ساختار قدرت ، جنگ شدیدی را بر مردم یمن تحمیل کرده است ، که در آن ده ها هزار زن و کودک یمنی قربانی این جنگ نابرابر شده اند. در این جنگ وحشیانه ، 14 کشور در کنار رژیم به نام ائتلاف سعودی قرار گرفتند و هزینه های انجام شده در آن شش سال 350 میلیارد دلار برآورد شده است.
از سوی دیگر ، یک درگیری منطقه ای در ترکیه وجود دارد که در ابتدا در بحران سوریه با عربستان سعودی ، اردن ، قطر و امارات متحده عربی طرف بود ، اما پس از سقوط دولت محمد مرسی توسط دولت عبدالفتاح سیسی به چالش کشیده شد. در کشور مصر. ترکیه یکی از حامیان اصلی اخوان المسلمین در مصر و لیبی است و این با سیاست های عربستان سعودی و دولت ژنرال عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر مغایرت دارد.
اردن به عنوان یک بازیگر حاشیه ای ، نقشی کاملاً مات و لغزنده در رویدادهای منطقه ایفا می کند و گاهی با عربستان سعودی و مصر و گاهی با آن دو کشور در تضاد منافع است.
مصر به عنوان بزرگترین کشور عربی و به دلیل دریافت کمک های مالی از ایالات متحده ، عربستان سعودی و امارات ، طبیعتاً سیاست های این سه کشور را دنبال می کند و نمی تواند به تنهایی برای برقراری روابط پایدار با ایران تصمیم بگیرد.
بنابراین ، انتظار نمی رود که در اجلاس سران ایران ، اردن ، عربستان ، سوریه ، مصر ، کویت ، ترکیه و عراق معجزه ای رخ دهد ، اما حداقل این منطقه به سمت کاهش تنش های سیاسی و رسانه ای و آتش بس بین کشورها پیش خواهد رفت. منطقه.
البته دولت سیزدهم نیز تمایل دارد که سیاست خارجی خود را بر انسجام منطقه ای متمرکز کند تا از ادامه تنش های موجود جلوگیری کند که کاربر اصلی آن فقط رژیم صهیونیستی است.
310311